Palm bier wat de klok slaat

 

Toen ik 12,5 jaar geleden bij mijn huidige man kwam wonen had ik geen notie wat Palm bier was.

Hij dronk dit in de zogenaamde “bollekes”. Niet vergeten te vermelden dat ik het laatste Palmpje kreeg van Frank toen ik een avond op bezoek was bij hem.

Ik ging het logo eens goed bekijken en zag dat dit best bijzonder was met een Belgisch trekpaard erop, en ging mij verdiepen in het merk Palm bier.

Palm bier is een zogenaamd amber bier. Mooi donker van kleur en enigszins wat zoetig van smaak. Ik wilde heel graag eens naar de brouwerij. Dus gingen we een weekend naar Steenhuffel. Daar aangekomen was de brouwerij gesloten, er was iemand uit het dorp gestorven en uit respect ging de fabriek dus dicht. Enigszins teleurgesteld stapten we weer in de auto. Maar we konden wel de stoeterij bezoeken met de bekende trekpaarden.

Palm trekpaard
Palm buxusboom

De imposante dieren stonden daar op stal en alles op de stoeterij draait om deze dieren.  Ik snuif de geur op van de “knollen” Op het terrein staat alles in het teken van de paarden , de buxussen waren in de vorm geknipt van de paarden, de trek karren waar de nieuwe vaten bier door het dorp worden getrokken. Kortom mooi om rond te lopen. Palm bier is best populair aan het worden in Nederland want de bierdrinker heeft de iet wat zoete smaak te pakken.

Deze week was ik wat aan het speuren op het internet en kwam ik in België uit (het zal niet)

Een vriendelijke man doet zijn verzameling Palm bier items weg. Ik werd er best enthousiast van en hoefde Frank niet echt om te praten. Palm bier blijft nou eenmaal zijn favoriet, ik bedoel als je je kat al de naam Palm ooit hebt gegeven.

Afgelopen zondag zijn we dan gaan rijden om de items op te halen. Eenmaal daar aangekomen schrik ik echt een beetje van de hoeveelheid. “Oh nee denk ik dag 2 dat het niet gaat passen”.

De oudere man begint enigszins wat paniekerig te delegeren wat wij ( Frank, zijn zoon en ik) allemaal moeten gaan doen. Frank verblikt of verbloost niet en doet zijn eigen ding. Er zat namelijk een lichtreclame bij van 2 meter en dat ging echt niet passen….

Frank begint met het verwijderen van het tussenschot raampje in de bus, geheel op zijn eigen tempo.

Ik merk dat ik de orders volg van de Belg en begin met inpakken. Elk kastje wat open gaat in de garage zit vol met Palm bier artikelen. De Belg drentelt en loopt paniekerig heen en weer.

Frank begint weer aan zijn potje sudoku in de bus, passen, meten en duwen van de dozen.

 


We zitten vol! Wel nee zegt de Belg en bemoeit zich met Frank zijn stapel kwaliteiten. De Belg komt met een grote doos aanrennen en zegt : “Dit moet zeker mee, dit is de collectie”!!!!

(alle door Palm uitgegeven glazen)

Palm bier glazen
Palm bier glazen
Palm bier glazen
Palm bier glazen
Palm bier glazen
Palm bier glazen

 

Frank en ik kijken elkaar aan en eigenlijk moeten we heel erg lachen maar houden ons in.

Ik vraag de man of het lastig is om zijn hele verzameling af te staan ( de man had immers met vloertegels in zijn garage een grote P van Palm gemaakt)hij kijkt mij aan en ik denk : “Oh Oh zo meteen gaat hij huilen”. Hij antwoord met ach ja ik heb er veel lol van gehad het is voorbij.

Net op het moment dat we van het terrein af willen rijden met de 2 meter lange lichtreclame tussen ons in en afgeladen met Palm bier artikelen roept de Belg ons terug. Hij had nog 3 reclameborden gevonden die moesten mee. Frank zat nu echt klem tussen de spullen. We rijden richting Nederland en laden alle spullen uit. De huiskamer vol met Palm bier spullen.

Palm bier glazen

Alles uitzoeken en sorteren. We hebben ook wat spullen weg gedaan want de beste man spaarde echt alles.

De doos met de collectie……. Ssssst niet doorvertellen die hebben we naar de glasbak gebracht!

 

 

 

Proost en een fijn weekend!

Write a comment

Comments: 0