Hoe het allemaal begon

 

Al sinds dat ik mij kan herinneren hou ik van struinen over rommelmarkten en kringloopwinkels.

Ik weet het niet maar ik hou nou eenmaal van oude spullen met een verhaal. Je fantasie de loop laten, zelf een verhaal erachter bedenken.

 

Maar als je mij een paar jaar geleden gevraagd zou hebben of ik een eigen bedrijf zou beginnen dan denk ik heel hard zijn gaan lachen en gezegd zou hebben “Ben je mal ik werk in de zorg”.

Ongeveer twee jaar geleden liep ik in de kringloop en werd mijn aandacht getrokken door een oud monopoly spel.  Ik vond het bijzonder en dacht “Ach voor dat geld neem ik het toch mee”

Eenmaal thuis gekomen ging ik eens Googelen en kwam erachter dat het spel zeldzaam was en dat het veel geld opleverde, heb het op marktplaats gezet en verkocht het binnen een dag voor flinke winst.

 


Grappig dacht ik. Later die avond stond ik in ons favoriete café met een kennis te praten en vertelde hem vol enthousiasme mijn verhaal. Hij vertelde mij dat hij dit al jaren deed. Hij handelde in antiek maar wilde stoppen. Hij deed mij een aanbod om zijn bedrijfje over te nemen inclusief alle spullen die hij nog had voor de verkoop. Ik kreeg kriebels in mijn buik…. Want dat was leuk.

Ik heb Bentley ’s overgenomen met totaal geen verstand van oude spullen, al die stijlen Amsterdamse school, Haagse school, Jugendstil, Barok, vintage , retro noem het maar op.

Waar moesten we beginnen? Ik ben mij gaan inlezen en heb in het begin veel aan de oude eigenaar van Bentley ’s gevraagd. Waar het uiteindelijk op neer komt is dat we maar gewoon zijn begonnen. Naar de KvK, belastingland uitzoeken, website bouwen, visitekaartjes en de hele rataplan erom heen. Met heel veel hulp van Frank hoor want die heeft vanaf het begin zich vol ingezet in de zaak.

In het begin vond ik het spannend en was ik erg zoekende. Gaande weg groeide mijn zelfvertrouwen en begon ik mijn draai te vinden binnen de oude spullen. Steeds meer ging ik stijlen herkennen en steeds meer kwam ik erachter wat mensen zochten. Een krul daar, een rechte plank daar en een replica herkennen; we worden er steeds beter in. Vroeger liep ik een uur rond in de kringloopwinkel of op een rommelmarkt, nu ga ik steeds sneller scannen.

 

Ondertussen hebben we een vast klanten bestand opgebouwd, mensen die zeggen als je dit vind wil je mij dan contacten? En mensen die heel blij zijn dat ze hun verzameling kunnen uitbreiden.

 

Zakelijk gezien heb ik veel moeten leren en vroeg ik veel aan een vriend van ons. En ik keek om mij heen naar de vrienden die al jaren een succesvol bedrijf runde, daar vroeg ik veel advies aan. Zij hebben ons op alle mogelijke fronten geholpen. In het begin had ik nog geen auto ,we mochten een bestel auto lenen van een goede vriend, ik wilde keihard werken om een eigen bestelauto te kunnen kopen. En dan ineens in mei 2017 is het moment daar dat we onze eigen bestelauto konden gaan kopen. Wat ben  ik trots en blij met een oude rode Citroen Berlingo!!! 


Nu draaien we ondertussen op volle toeren. En natuurlijk zijn we nog steeds groeiende en hebben we nog steeds vragen over bijvoorbeeld Belastingland. Maar wat is het fijn om zoveel mensen om ons heen te hebben die ons helpen en het zo gunnen!

 

En wat ik nooit heb kunnen dromen : We hebben een goed lopend bedrijf!

Write a comment

Comments: 0