De wereld van een verzamelaar

Vorige week hebben we een grote partij items opgekocht, items die in een beetje bruine kroeg in Nederland hangen.

 

Oude prenten van bier soorten, oude lichtreclames en originele affiches van sigaren , koffie en bier.

Absolut Vodka lichtreclame
Cointreau lichtreclame
Tuborg lichtreclame met klok

Eenmaal thuis gekomen en alles uitgeladen te hebben ga je dingen schoon maken uitzoeken repareren enz.

En ook wel een beetje zoeken naar de waarde van alles want in die 2,5 jaar heb ik wel wat kennis opgedaan maar weet nog steeds niet alles, gelukkig maar anders werd het saai.

Na dit alles gedaan te hebben… verkopen.

Al snel had ik verzamelaars over de vloer, die echt wild werden van de item die ik te koop had en daar gingen de eerste items de deur uit. Een Amstel bier verzamelaar vertelde dat hij een glaasje van voor de oorlog had in zijn verzameling die hij kocht voor 250 euro! Prima maar ik drink dan wel uit een glas wat iets minder waard is want ik ben niet zo handig dus er valt nog wel eens wat.

 

Wat heb je een hoop verzamelaars in Nederland! Mensen hebben de meest bijzondere verzamelingen, van bierviltjes tot dopjes, asbakken, of alles van 1 merk.

Het leuke vind ik ook wel dat je zoveel mensen spreekt die passie vol praten over hun verzameling wat ze allemaal hebben en wat ze echt nog willen vinden. Ze worden dan echt blij van die ene bierplaat die bij ons te koop is voor een mooie prijs.

kristal pilsner reclaameposter
Heineken's bier brouwerij maatschappij
Heineken's bier reclameposter

Ik zelf heb ooit in mijn jeugd schudbollen verzamelt. Je kent ze wel met figuurtjes erin en water met poeder sneeuw. Uren kon ik er mee zoet zijn. En ineens was ik ze zat en zijn ze de container ingegaan. Kinderachtig en stom vond ik ze. De hele familie spaarde voor mij mee, die nam er een uit Spanje mee de ander was in Duitsland geweest en voor ik het wist had ik er meer dan 200!

Het enige wat ik nu verzamel zijn bijzondere schildpad beeldjes. Staan op mijn plankje in de huiskamer. Grappig vind ik schildpadden en na het zwemmen met ze in Mexico was ik verslaafd.

Maar goed er zijn dus mensen die voor vermogens in hun huis verzamelen. En wat fijn is aan verzamelaars is dat zij de waarde weten dus amper moeilijk doen over de prijs.

Deze partij heb ik ingekocht zonder te weten wat er allemaal tussen zat. Normaal doe ik dat nooit maar nu nam ik een klein risico en dit pakte leuk uit.

Ik wilde wel graag weten waar deze bijzondere items vandaan kwamen. Het bleek een verzameling te zijn van een echtpaar die gek was op bijzondere items. De man overleed en de vrouw wilde alles kwijt had zelf geen zin om alles op de foto te zetten en het per item te verkopen.

U leest het goed VERZAMELAARS.

 

Het is leuk om een hobby te hebben maar vroeg of laat ben je er klaar mee en gaat het weg. Wat dan wel leuk is dat het bij een nieuwe verzamelaar terecht komt, een roulatie systeem. 

Write a comment

Comments: 1
  • #1

    Sanne (Sunday, 07 June 2020 21:37)

    Leuk verhaal! Zo zie je maar weer dat sommige risky keuzes toch de moeite waard zijn. Leuk!